Държавните болници в Лондон са изправени през постоянно цунами от тежко

...
Държавните болници в Лондон са изправени през постоянно цунами от тежко
Коментари Харесай

Цунами от тежко болни връхлита лондонските болници

Държавните лечебни заведения в Лондон са изправени през  " непрекъснато цунами " от тежко заболели, инфектирани с новия ковид, като в това време има и в допълнение усложняващо обстановката събитие -  " безпрецедентен дял " заболели и от обгрижващия личен състав. Това съобщи през днешния ден в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, чиновник на английската здравна система, оповестява Българска телеграфна агенция.
След като усилиха доста през последните седмици потенциала си за приемане на заболели, изискващи интензивно лекуване, лечебните заведения в английската столица са принудени да поемат експлозивно нарастващи пациенти в тежко положение, сподели той.
Напрежението се ускорява и заради обстоятелството, че процентът на обгрижващия личен състав, отсъстващ заради болести, е " 30, 40, а тук-там даже 50 на 100 ", което е " невиждано ", съобщи Хопсън.
По последни данни от през вчерашния ден насам новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а инфектираните там са общо 9529.
С внезапното утежняване на обстановката през последните дни държавното управление подреди хората да си останат у дома и да спрат да пътуват и също така разгласи, че идната седмица ще открие краткотрайна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР